Deutsche Bank, UBS si Bank of America se numara printre cele zece banci care concureaza pentru a prelua un pachet de actiuni la Bank of China, o tranzactie in acest sens fiind asteptata pentru trimestrul in curs, a anuntat purtatorul de cuvant al institutiei chineze. Este pentru prima data cand reprezentanti ai uneia dintre cele mai importante institutii financiare din China confirma numele vehiculate pentru un eventual parteneriat.

Cotidianul Financial Times a relatat recent ca Bank of America este dispusa sa investeasca intre unu si doua miliarde de dolari pentru a achizitiona un pachet de actiuni la o banca din China, precizand insa ca o astfel de operatiune se va realiza numai in cadrul unui parteneriat cu o alta companie. Purtatorul de cuvant al bancii chineze a confirmat faptul ca Bank of China isi continua procesul de restructurare, in contextul in care se confrunta de mai multe luni cu un scandal de frauda. Presa locala a relatat ca managerul unei filiale a bancii chineze din orasul Harbin, situat in nord-estul tarii, a disparut dupa ce aproape un miliard de yuani (120 de milioane de dolari) s-au "evaporat" din rezervele institutiei. In plus, saptamana trecuta jurnalistii chinezi au scris ca banca a renuntat la serviciile unor angajati de la filiala din Beijing, dupa ce s-a descoperit ca o companie imobiliara a beneficiat in mod ilegal de mai multe credite. O serie de analisti au aratat ca aceste scandaluri vor spori rezervele investitorilor fata de achizitionarea unui pachet minoritar de actiuni la o banca de stat asupra careia nu au nici o sansa sa obtina controlul.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri