Principalul fond de pensii al mediului universitar britanic, Universities Superannuation Scheme (USS), a achizitionat 6,9% din titlurile fondului imobiliar de investitii specializat in zone de interes turistic Bulgarian Land Development Plc.
USS, cel mai mare fond de pensii al mediului academic britanic, detinand active in valoare de 38,5 miliarde euro, intentioneaza, prin aceasta achizitie, sa isi sporeasca detinerile imobiliare din Europa de Est, unde a efectuat deja investitii importante, noteaza publicatia online Investment & Pensions Europe (IPE), a anuntat portalul ipe.com, potrivit NewsIn.

Bulgarian Land Development Plc, fond de investitii specializat in dezvoltari turistice si imobiliare pe litoralul bulgaresc al Marii Negre, precum si in statiunile de schi din Bulgaria, a fost infiintat in martie 2006 si este listat la bursa londoneza.

Potrivit bursei din Londra, pe data de 20 noiembrie 2006, USS a achizitionat 250.000 de actiuni ale Bulgarian Land Development Plc, pentru suma de doar 213.000 euro. First Property Group, compania care administreaza investitiile imobiliare ale fondului de pensii USS, a dezvaluit ca, incepand cu luna iunie 2006, a fost mandatata de USS sa efectueze achizitii in valoare de 13 milioane euro in Europa Centrala si de Est.

Fondul de pensii Universities Superannuation Scheme (USS) a fost creat exclusiv pentru profesorii universitari din Marea Britanie, precum si pentru alte cadre din mediul universitar britanic. Fondul primeste contributii de la angajatii a peste 390 de institutii academice britanice si are peste 200.000 de participanti, fiind, ca marime, al doilea fond de pensii din Marea Britanie. Fondul a fost lansat in luna aprilie a anului 1975, valoarea contributiilor fiind de 16% din salariu, la care se adauga un comision de administrare de 2%.

De la listarea sa la bursa din Londra, in martie 2006, si pana la sfarsitul lunii iunie, Bulgarian Land Development Plc a inregistrat un profit net de 134.000 euro. Fondul dispunea, la 30 iunie 2006, de active nete in valoare de 31,6 milioane euro si de lichiditati bancare de 31,2 milioane euro. in urma listarii sale la bursa londoneza, Bulgarian Land Development Plc a atras, in perioada mentionata, fonduri de 30,9 milioane euro.

In septembrie 2006, Bulgarian Land Development Plc a semnat un contract prin care se angaja sa construiasca 150 de apartamente de lux si 6.000 mp de birouri si spatii comerciale, in cladirea Sofia Tower, din centrul capitalei Bulgariei, proiect evaluat la circa 65 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri