Daniel Truchi, artizanul afacerilor de privat banking ale Societe Generale din Asia, ar putea deveni, in 2007, conducatorul operatiunilor globale de privat banking ale grupului financiar francez Societe Generale.
Truchi, care este in prezent conducatorul executiv SG Private Banking Asia-Pacific, va continua sa supravegheze regiunea Asia-Pacific, au anuntat sursele. Truchi va prelua vonducerea de la Pierre Mathe, in prezent, conducatorul operatiunilor private bancare, care se va pensiona in 2007, informeaza NewsIn citand presa internationala.

Reprezentantii filialei Societe Generale din Singapore au refuzat sa comenteze si miscarile lui Truchi si ale lui Mathe, dar sursa a informat ca se asteapta ca banca sa faca un anunt oficial despre miscari luna viitoare.Sediul central al SG Private Banking Asia-Pacific se afla la Singapore. O a doua sursa a spus ca se asteapta ca Pierre Baer, care s-a alaturat bancii franceze in 2003 in calitate de director executiv, venind de la Credit Suisse, sa devina seful operatiunilor bancare private din Asia de sud-est.

Alex Fung, in prezent director executiv la Societe Generale Bank and Trust Hong Kong, va supraveghea sectorul bancar privat din nordul Asiei. SG Private Banking are reprezentante in 23 de tari, in special din Europa si din Asia, 2300 de angajati si a administrat afaceri de 65 de miliarde de euro (86 de miliarde de dolari), pana la data de 30 septembrie, a anuntat compania, pe pagina sa electronica. Activele din sectorul de operatiuni bancare private din Asia reprezinta 17% din totalul activelor sale mondiale.

In perioada primelor noua luni ale anului, operatiunile de administrare a a activelor, de private banking si de servicii online a adus aproximativ 14% din veniturile de 16,7 miliarde de euro ale grupului. Operatiunile de private banking din aceeasi perioada reprezinta 3,2% din profitul net al grupului.Operatiunile bancare private ale Societe Generale din Asia se situeaza la mijlocul palierului de private banking din Asia, alaturi de concurentul francez BNP Paribas si cel american JP Morgan Chase & Co.

Truchi a declarat, in august, pentru Reuters, ca activele din sectorul asiatic de private banking au urcat cu 25%, la aproximativ 15 miliarde de dolari, in primele sapte luni din 2006, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, pe baza cresterii bogatiei asiatice. Primele trei banci din Asia, in functie de valoarea activelor gestionate, sunt UBS, cu 100 miliarde de dolari, urmata de Citigroup si de HSBC.

Bancile straine se concentreaza asupra Asiei, unde numarul celor bogati, care au peste un milion de dolari in active ce pot fi investite a crescut cu 7,3%, pana la 2,4 milioane de persoane, anul trecut, mai rapid decat in majoritatea pietelor dezvoltate din SUA si Europa, conform raportului Merrill Lynch si al consultantilor Capgemini.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri