China trebuie sa accelereze ritmul reformelor economice pentru ca restul lumii asteapta acest lucru cu nerabdare, a declarat joi ministrul american de finante, Henry Paulson, cu ocazia forumului de "dialog economic strategic" intre China si SUA din Beijing..

"China este atat de mare si beneficiaza de o economie atat de puternica incat restul lumii, si in special Statele Unite ale Americii, e nerabdatoare si astepata o accelerare a ritmului reformelor economice", a declarat Paulson potrivit NewsIn.

Paulson a facut aceasta declaratie dupa incheierea primei zile de discutii intre cele doua state, care se vor termina la sfarsitul zilei de vineri. Paulson a declarat ca aceste discutii au reprezentat "schimburi productive si foarte informative". Oficialul american a adaugat ca este de acord cu declaratia facuta de vice prim-ministrul chinez, Wu Yi, care a declarat ca SUA trebuie sa inteleaga mai bine procesul condus de China pentru a-si reforma economia.

"Dar lucrurile acestea fiind spuse, nivelul de intelegere este destul de ridicat si China trebuie sa se miste mai repede", a precizat Paulson. "Nu exista neintelegeri in ceea ce priveste flexibilitatea monetara sau respectarea proprietatii intelectuale, sau a altor chestiuni de acest tip". Oficialul american a adaugat ca nu este rezonabil ca lumea sa se astepte ca, dupa numai doua zile de discutii, sa fie anuntate acorduri concrete intre cele doua parti in cursul zilei de vineri.

"Nu prea ar fi un dialog daca numai doua zile de discutii s-ar anunta decizii foarte importante", a declarat Paulson. "Problemele cu care suntem confruntati momentan sunt de termen lung", a incheiat oficialul american. Responsabilul american este de parere ca, odata cu incheierea sesiunii de dialog dintre SUA si China la sfarsitul zilei de vineri, ar putea fi prezentate anumite "planuri de actiune" privind solutionarea unor probleme economice care sunt considerate importante de ambele parti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri