Tribunalul comercial din Madrid a anuntat retragerea ultimei decizii judecatoresti existente care bloca licitatia pentru preluarea companiei energetice Endesa de catre una dintre companiile rivale Gas Natural din Spania si E.ON din Germania.

"Pot confirma ca a fost ridicat blocajul", a spus purtatoarea de cuvant a tribunalului, citata de Reuters. Miscarea indelung asteptata inseamna ca, in cazul in care nu este luata alta decizie legala, cele doua oferte de preluare pot continua. Ofertele vor fi prezentate in cadrul unei licitatii inchise pentru a determina daca societatea castigatoare Gas Natural isi mentine oferta.

"Suntem foarte multumiti ca a fost luata aceasta decizie, deoarece acest lucru inseamna ca actionarii vor putea alege in curand intre cele doua oferte", a declarat pentru Reuters, purtatorul de cuvant al Endesa, potrivit NewsIn.

Cotatia actiunilor Endesa a crescut cu 2%, la valoarea de 37,50 euro/actiune, cu 8,7% peste oferta E.ON, de 34,5 euro/actiune, care evalueaza Endesa la suma de 36,5 miliarde euro (47,34 miliarde dolari). Cotatia actiunilor E.ON a scazut cu 1,2%, la valoarea de 99,30 euro/actiune. Oferta facuta, in septembrie 2005, de compania Gas Natural, in numerar si actiuni, atinge, in prezent, valoarea de 24,3 miliarde euro. Actiunile Gas Natural au scazut cu 0,2%, pana la 16:05, ora Romaniei, la valoarea de 29,78 euro/actiune.

In conformitate cu legislatia spaniola pentru preluarea companiilor, ofertele rivale trebuie evaluate in paralel, astfel incat oferta companiei E.ON a fost blocata de actiunile juridice impotriva companiei Gas Natural. Curtea Suprema a Spaniei a suspendat, saptamana trecuta, o decizie care a blocat ambele oferte rivale pentru preluarea celei mai mari companii de energie electrica din Spania, Endesa, facute de firmele Gas Natural si E.ON.

"Curtea Suprema a decis, prin votul majoritatii membrilor ei, suspendarea deciziei", s-a spus in declaratia instantei spaniole, preluata de Reuters. Blocajul impus de Curtea Suprema a Spaniei a fost unul dintre multiplele obstacole din batalia pentru preluarea companiei Endesa, care dureaza de 16 luni, iar decizia tribunalului madrilen de acum reprezinta caderea ultimului obstacol in calea preluarii Endesa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri