Marile orase din China isi imbunatatesc mediul si calitatea vietii, ca sa pastreze investitiile castigatoare, iar acest aspect prezinta oportunitati pentru Siemens, a spus, vineri, la Davos, directorul general al companiei, Klaus Kleinfeld, informeaza NewsIn. "Nu numai orasele si locuitorii lor vor avea de castigat din viteza de dezvoltare a urbanizarii, ci si compania Siemens", a spus directorul general al companiei germane, Klaus Kleinfeld, citat de Reuters.

"Acest aspect este un impuls important pentru afacerea noastra - ne va ajuta sa ne indeplinim obiectivul de crestere de doua ori mai rapida decat produsul intern brut (PIB)", a spus Kleinfeld.

Kleinfeld a mai spus ca orase ca Shanghai ar trebui sa planuiasca infrastructura orasului in asa fel incat sa previna poluarea aerului si sa faciliteze legaturile de transport. "Transportul este cea mai importanta problema si este strans legata de mediul inconjurator", a spus Kleinfeld, cu ocazia unei conferinte de presa, la Forumul Economic Mondial de la Davos. "Transportul in comun devine atragator cand este rapid si confortabil", a mai spus Kleinfeld.

Kleinfeld a dat exemplul trenului magnetic de la Shanghai, care circula pe o banda magnetica intre aeroport si oras. Siemens, care a contribuit la dezvoltarea tehnologiei si compania siderurgica germana Thyssen Krupp conduc un consortiu care vrea sa extinda linia.

"Daca ai ocazia sa construiesti un astfel de sistem intr-un oras in dezvoltare ca Shanghai si apoi convingi oamenii sa foloseasca sistemul, mai degraba decat sa circule individual, este perfect", a spus Kleinfeld.

Un sondaj organizat de Siemens si de companiile de cercetare GlobeScan si MRC McLean Hazel a aratat ca solutionarea problemelor de transport este vazuta ca un factor cheie pentru ca un oras sa devina mai atractiv pentru afaceri.

Aproximativ 27% dintre cei care au participat la sondaj, inclusiv oficialii alesi, angajatii publici si privati, reprezentanti ai mediului academic si din media, au spus ca transportul este motorul de baza al competitivitatii orasului lor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri