Cresterea economica in zona euro se va incetini usor in 2007 fata de varful ultimilor sase ani atins in 2006, a anuntat, vineri, Comisia Europeana, care a imbunatatit previziunile anterioare si a estimat ca inflatia va scadea pana la tintele stabilite de Banca Centrala Europeana, informeaza NewsIn.

Comisia a estimat in raportul provizoriu semestrial, o crestere economica in cele 13 state ale zonei euro de 2,4% in 2007, in scadere de la nivelul de 2,7% in 2006, dar peste previziunile executivului european din noiembrie trecut, de 2,1%.

Inflatia, pe care BCE vrea sa o mentina sub 2%, ar trebui sa scada la 1,8% in acest an, de la 2,2% in 2006, fata de estimarile anterioare, care proiectau un ritm de crestere a preturilor de 2,1% in 2007.

"Economiile europene au avut o evolutie mai buna decat estimarile in 2006, in ciuda turbulentelor provocate de pretul ridicat al petrolului, de conditiile monetare mai severe si de incetinirea economiei americane", se precizeaza in raportul Comisiei. Potrivit acestuia, "cresterea productiei va ramane solida in 2007, cu toate ca va fi moderata in raport cu rezultatele anterioare".

Cresterea va fi alimentata mai ales de cererea interna, iar productia va fi sustinuta de investitii si de consumul privat. Consumul va fi accelerat de imbunatatirea prognozei pentru venitul real, care va creste datorita inflatiei mai slabe si somajului mai redus", mai scrie in raportul executivului UE. Cresterea globala accelerata, pe care Comisia a estimat-o la 5,5% in 2007, in crestere de la 5,1% in 2006, va fi de asemenea benefica.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri