Pretul actiunilor Erste Bank AG a urcat, la ora 13:32, cu 0,2% pana la 56,71 euro/ actiune, peste cotatia maxima istorica a titlului bancar austriac de 56,70 euro, dupa ce grupul a afisat un profit record de 932 milioane euro si a promis dividende mai mari, arata datele Bursei din Viena.

Erste Bank AG, actionarul majoritar al BCR, a afisat un profit net record in 2006 de 932,2 milioane euro, in crestere cu 30,1% fata de rezultatul de 716,7 milioane euro din 2005, datorita performantelor bune ale subsidiarelor din Europa Centrala si de Est si unei inviorari a afacerii sale din Austria,arata rezultatele financiare ale Erste, anunta NewsIn.

Porfitul net depaseste cu mai mult de 48 milioane euro asteptarile pietei, care estima un profit de 884 milioane euro pentru 2006, arata analistul Jiri Stanik de la banca de investitii Wood&Company.

Analistul de la Wood a mentinut miercuri recomandarea de "cumparare" atribuita actiunilor Erste Bank si a evaluat un pret tinta de 68,00 euro, cu 19% peste cotatia actuala data de Bursa din Viena.

Conducerea bancii a propus actionarilor un divident cu 20% mai mare fata de cel prevazut initial, care sa reflecte robusta crestere a profitului, informeaza Erste Bank. Boardul bancii va propune actionarilor o crestere a dividendului pentru anul financiar 2006 de la 0,55 euro/actiune, la 0,65 euro/actiune, decizie care va fi votata in adunarea generala a actionarilor din 31 mai 2007.

"Sugeram aceasta crestere cu aproape 20% a valorii dividendului deoarece vream ca actionarii sa participe in mod adecvat la succesul comercial al companiei noastre", spune directorul financiar al Erste Bank, Reinhard Ortner, citat in comunicatul bancii.

Castigul pe actiune a urcat de la 2,98 euro la 3,10 euro in 2006, "in ciuda cresterii numarului de actiuni in urma operatiunii de majorare de capital efectuata de banca". Castigul in numerar pe actiune a fost de 3,14 euro/actiune in 2006, mai arata comunicatul Erste Bank trasmis miercuri pietei financiare.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri