Venitul net pe ultimul trimestru din 2006 al liderului mondial in productia de tevi de otel, Tenaris, a crescut cu 48% fata de aceeasi perioada din 2005, si a ajuns la 612 milioane dolari, potrivit raportului publicat de companie. In ultimul trimestru din 2005, Tenaris a afisat un venit net de 414,8 milioane dolari.

Vanzarile nete din trimestrul al patrulea 2006 au crescut cu 42%, pana la 2,46 miliarde dolari, fata de 1,73 miliarde dolari in perioada similara a anului precedent. "Cumpararea firmei Maverick si vanzarea pachetului majoritar de actiuni detinut la compania Dalmine Energie au generat rezultatele bune obtinute in ultimul trimestru din 2006 de catre Tenaris", se spune in comunicat, potrivit NewsIn.

Venitul net al Tenaris pe anul 2006 a fost a 2,06 miliarde dolari, in crestere cu 48% fata de cel din anul anterior. Vanzarile nete s-au cifrat la 7,73 miliarde dolari, in crestere de 24% fata de anul 2005, cand producatorul a afisat o valoare de 6,21 miliarde dolari.

"Rezultatele anuale ale companiei Tenaris reflecta inca un an de crestere sustinuta de conditiile pozitive din piata. In 2006, castigurile Tenaris pe actiune au crescut cu 52%, dupa cresterea de 65% din 2005. Cererea pentru produsele noastre a fost puternica mai ales in Orientul Mijlociu si in Asia". Tenaris a mentionat ca asteapta o crestere puternica a vanzarilor in 2007, mai ales in America de Nord, dupa integrarea operatiunilor firmei Maverick.

Dividendul anual propus este de 0,30 dolari pe actiune, iar suma dividendelor se ridica la 354 milioane dolari (17% din venitul net). Tenaris detine in Romania fabrica de tevi Silcotub Zalau si combinatul siderurgic Donasid Calarasi
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri