Marile companii bulgare au lansat o campanie impotriva economiei \"gri\", care reprezinta peste 30% din cifra de afaceri a Bulgariei, tara unde acest fenomen se extinde \"ca o epidemie\", a declarat presedintele Camerei Industriei Bojidar Danev.
"Tranzactiile gri se raspandesc ca o epidemie in sanul economiei si daca nu sunt luate masuri, functionarea sa sanatoasa este amenintata", a avertizat Danev, informeaza NewsIn. Intre 32% si 34% din cifra de afaceri a societatilor bulgare este realizata in urma unor tranzactii "pe sub mana", generand venituri nedeclarate, cotizatii sociale si impozite neplatite in valoare de miliarde de leva, a adaugat oficialul.

In special intreprinderile mici si mijlocii, care reprezinta 98% din totalul companiilor bulgare, firmele din domeniul constructiilor, turismului, agriculturii si serviciilor se afla in centrul problemei, potrivit lui Danev. "Potrivit datelor oficiale, cresterea economica bulgara se situeaza la 6,5% in 2006. Dar cresterea reala, incluzand economia gri, se situeaza intre 7,8% si 8,1%", a afirmat el.

Danev a cerut guvernului sa aplice intr-un mod mai eficient legislatia existenta, care prevede amenzi nu numai pentru cel care ia, dar si pentru cel care ofera bani nedeclarati. "Ca si cum ar exista o intelegere la nivel national pentru a nu respecta aceasta parte a legii, nimeni nu a fost sanctionat niciodata", a declarat Danev.

El a cerut si adoptarea unei legislatii pentru a-i proteja pe angajatii care denunta autoritatilor tranzactiile ilicite din companiile unde lucreaza.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri