Un alt actionar al companiei japoneze Nikko Cordial Corp. face presiuni asupra Citigroup, pentru ca grupul american sa majoreze oferta de preluare, in valoare de 14 miliarde dolari, declarand ca va scoate actiunile sale la vanzare pe piata la un pret mai mare.
Grupul Harris Associates din Chicago s-a alaturat grupului Orbis Investment Management, decizand ca puna pe piata actiunile proprii la pretul de 1.900 yeni pe actiune, cu 200 de yeni pe actiune mai mult decat oferta facuta de Citigroup, informeaza NewsIn, citand Reuters.

Cerand un pret clar, cei doi investitori, ce detin impreuna cu putin peste 10% din grupul nipon de brokeraj, spera sa puna presiune asupra Citigroup pentru ca grupul bancar american sa majoreze pentru a doua oara oferta, dupa ce Citigroup mai majorase odata luna trecuta oferta, de la 1.350 yeni pe actiune.

Un manager al grupului Harris Associates, David Herro, a precizat marti pentru Reuters ca firma pe care o reprezinta va proceda in mod asemanator cu grupul Orbis, care, in urma cu o zi a declarat ca ca va scoate la vanzare intreaga sa participatie, de 5,8% din Nikko Cordial. "Vom face in mod asemanator" a declarat Herro, adaugand ca aceasta decizie reprezinta o modalitate "prin care vom putea obtine un pret apropiat de cel la care ne gandeam".

Citigroup a refuzat sa comenteze aceasta situatie. Analistii sunt de parere ca acesta decizie luata de Harris si Orbis este simbolica, deoarece actiunile sunt scoase la vanzare la un pret mult mai mare decat caloarea reala. Citigroup, care este cel mai mare grup bancar din Statele Unite ale Americii, detine deja 5% din Nikko si momentan intentioneaza sa achizitioneze cel putin 50% din pachetul de actiuni al companiei nipone de brokeraj.

Administratia Nikko a acceptat deja oferta Citigroup, ceea ce ar reprezenta cea mai mare preluare a unei companii nipone de catre un grup strain.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri