Rusia planuieste sa devina membra a Organizatiei Mondiale a Comertului (OMC) inainte de alegerile prezidentiale din 2008, a anuntat ministrul rus al economiei, German Gref.

"Este crucial pentru noi sa intram in noul ciclul politic ca membri ai OMC", a declarat Gref cu ocazia unei conferinte tinute impreuna cu reprezentatii Camerei de Comert a Statelor Unite ale Americii la Moscova. Vladimir Putin isi va incheia mandatul in martie 2008, Informeaza Reuters, dupa cum precizeaza NewsIn.

"Obiectivul principal al nostru este sa aderam la OMC in cursul anului acesta", a adaugat Gref. Ministrul rus al economiei a precizat ca primul buget al Rusiei pentru urmatorii trei ani, ce va fi votat de parlament in cursul acestei luni, a fost calculat luandu-se in considerare ca Rusia va deveni membra a OMC incepand cu 1 ianuarie 2008.

Gref a precizat ca Rusia va pierde 40 de miliarde ruble (1,54 miliarde dolari) in 2008, 70 de miliarde dolari in 2009 si 100 miliarde ruble in 2010 drept rezultat al reducerii taxelor vamale, insa, conform ministrului rus, acesteri pierderi vor fi contrabalansate de cresterea comertului si a influxurilor de capital.

Rusia doreste sa finalizeze negocierile cu Uniunea Europeana in cadrul OMC in urmatoarele doua luni si cu SUA in perioada ce va urma, a precizat Gref. Oficialul rus a precizat ca sunt patru probleme principale ce trebuie rezolvate cu SUA, aici fiind incluse livrarile rusesti de uraniu si fertilizanti.

Gref, care s-a intalnit miercuri cu ministrul american al comertului, Carlos Gutierrez, a declarat ca este de parere ca aceste probleme vor fi rezolvate repede si intr-un mod eficient. "Vrem sa revolvam repede problemele ramase, inclusiv cele legate de proprietatea intelectuala si agricultura", a precizat Gutierrez. Oficialul american a adaugat ca SUA sunt dispuse sa ajute Rusia privind restul negocierilor cu alti parteneri.

Gutierrez a tinut sa precizeze ca o racire a relatiilor dintre cele doua state, dupa discursul lui Vladimir Putin din Munchen din luna februarie, nu va afecta legaturile economice dintre Rusia si SUA. Putin a acuzat Washingtonul de actiuni unilaterale in Orienul Mijlociu si in alte regiuni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri