Inflatia anuala in Ungaria a atins in luna martie nivelul de 9,0%, cel mai ridicat din iulie 2001, in crestere fata de valoarea de 8,8% inregistrata in februarie, a anuntat miercuri Biroul central de statistica (KHS) din Ungaria.

Preturile au urcat din cauza majorarii tarifelor practicate de doctori, a cresterii pretului la combustibil si imbracaminte precum si pe fondul unei majorari a tarifelor la electricitate, a anuntat miercuri KHS.

Cifra din luna martie este identica cu estimarile facute de analisti pentru Reuters, acestia mizand pe o inflatie de 9% in luna martie.

Nivelul inflatiei a crescut substantial fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand atinses 2,3%, pe fondul majorarii taxelor guvernamentale si a cresterii preturilor, acestea facand parte din strategia de reducere a uriasului deficit bugetar, drept urmare aproape toate preturile pentru bunuri si servicii au inregistrat cresteri.

"Aproape toate masurile privind majorarea preturilor anuntate de guvern sunt momentan aplicate si cota de baza pentru luna viitoare este destul de mare", a declarat o statisticiana a KHS, Borbala Minary.

"Insa preturile la combustibil au crescut si va avea loc o majorarea a preturilor de transport cu trenul din cauza reducerii subventiilor ce va fi aplicata incepand cu luna mai, si analistii sunt impartiti in ceea ce priveste estimarea conform careia acest nivel este nivelul maxim ce va fi atins", a adaugat aceasta.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri