Intesa Sanpaolo a afisat marti un profit consolidat trimestrial de 4 miliarde euro (5,4 miliarde dolari), in conformitate cu asteptarile analistilor, obtinut pe seama castigurilor unice generate de vanzarea unor active catre Credit Agricole, potrivit NewsIn. Grupul financiar, creat in ianuarie prin fuziunea intre Banca Intesa si Sanpaolo IMI, a anuntat obtinerea unui venit net consolidat de 1,313 miliarde euro, in crestere cu 13,2% fata de perioada echivalenta din 2006.

Cotatia actiunilor bancii a scazut inspre limita inferioara a asteptarilor analistilor, deoarece traderii spun ca Intesa Sanpaolo nu vizeaza interese speculative in sectorul bancar italian care se consolideaza. "Actiunile Intesa Sanpaolo nu au scazut din cauza rezultatelor dezamagitoare, au scazut insa din cauza ca speculatorii isi orienteaza atentia inspre UniCredit, Capitalia si Mediobanca, deoarece Intesa nu mai poate oferi surprize, din punctul de vedere al fuziunilor", a declarat pentru Reuters un trader, care si-a pastrat anonimatul.

in declaratia Intesa se spune ca rezultatele includ un castig de 2,8 miliarde euro, obtinut din vanzarea subsidiarelor Cariparma si Friuladria catre Credit Agricole. Vanzarea celor doua subsidiare catre banca farnceza a fost conditia pentru obtinerea acordului bancii franceze pentru fuziunea Intesa cu Sanpaolo.

Cotatia actiunilor Intesa Sanpaolo a scazut cu 1,31%, pana la 6,02 euro/actiune, deoarece traderii au identificat o serie de ordine straine de vanzare in aceste rezultate.

Venitul din dobanzi al Intesa Sanpaolo a crescut cu 13,2% in primul trimestru din 2007, pana la 2,433 miliarde euro. Venitul Intesa Sanpaolo din taxe si comisioane a scazut cu 2,9%, pana la 1,627 miliarde euro, deoarece banca a redus costurile de la conturile din sectorul de retail si a introdus produse fara taxe. Banca a inregistrat cheltuieli de integrare de doar 14 milioane euro, provenite din fuziunea facuta in primul trimestru.

Intesa Sanpaolo a anuntat un profit net consolidat pro-forma pentru intregul an de 2,559 miliarde euro. Banca Intesa Sanpaolo, cu sediul in nordul bogat al Italiei, este evaluata la 78 miliarde euro la pretul curent al pietei si concureaza cu banca rivala UniCredit pentru pozitia de lider pe piata interna.

Actiunile Intesa Sanpaolo se tranzactioneaza la o cotatia de 10,1 ori mai mare decat estimarea de profit pe 2009, in contextul in care media de tranzactionare a cotatiei actiunilor bancilor italiene este de 10,3 ori mai mare decat estimarea de castig pe 2009, potrivit calculelor facute de banca de investitii UBS.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri