Virgin Group, companie detinuta de Sir Richard Branson, a primit aprobarea finala pentru lansarea unei linii aeriene care ofera tarife low-cost la zboruri pe rute interne in Statele Unite.
Departamentul american pentru Transport a declarat ca noua companie, Virgin America, respecta legislatia americana, care restrictioneaza controlul strain asupra liniilor aeriene la 25% din actiuni. Firma de transport este detinuta in proportie de 75% de cativa investitori americani, restul de 25% aflandu-se in proprietatea Virgin Group.

Prin infiintarea companiei Virgin America, Branson urmareste extinderea brandului Virgin in Statele Unite, care detin cea mai extinsa piata de zboruri.

Aprobarea lansarii firmei americane de transport aerian este rezultatul unei lupte de 17 luni impotriva serviciilor aeriene americane. Incercarea initiala de a inregistra compania Virgin America a fost respinsa in anul 2005 de catre Departamentul american pentru Transport. Institutia de control nu a fost convinsa ca noua companie americana va functiona independent de influenta firmei Virgin Atlantic Airways, proprietate a lui Branson, cu sediul in Marea Britanie. Pentru a rezolva acest inconvenient, Branson a atras noi finantatori americani si a exclus cativa investitori straini. In prezent, principalii investitori americani sunt Cyrus Capital Partners din New York, cu o investitie de 52 milioane de dolari si Black Canyon Capital din Los Angeles, cu o investitie de 46 milioane de dolari. Investitia initiala totala a companiei Virgin America a fost de 177 milioane de dolari.

Noul director executiv al Virgin America este Fred Ried. Acesta a detinut functii de conducere in cadrul companiilor Delta Airlines si American Airlines si a fost numit director executiv de catre miliardarul Richard Branson. Mandatul lui Ried este de doar sase luni de la lansarea companiei, deoarece regulatorii americani nu sunt de acord cu exercitarea unei influente britanice la varful unei companii americane.

Linia aeriana, care asteapta finalizarea ultimelor reglementari pentru a se lansa, va opera cu o flota de aparate de zbor Airbus A319 si A320 si isi va oferi serviciile in zece orase americane, printre care si Washington, San Diego sau Las Vegas. Zborul de debut al Virgin America este programat peste doua sau trei luni. Primul avion va decola din San Francisco si va ateriza pe aeroportul J.F. Kennedy, din New York.

Sir Richard Branson ocupa locul 11 in topul celor mai bogati britanici. In afara de patronajul asupra grupului Virgin, miliardarul are afaceri si in sectorul telefoniei mobile. Richard Branson sustine ca unul dintre cele zece secrete care au stat la baza succesului sau a fost faptul ca a ramas o persoana simpla si obisnuita.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri