Doi fosti angajati ai companiei Coca-Cola, din SUA, au fost condamnati la inchisoare, dupa ce au incercat sa vanda secrete tehnologice rivalului Pepsi, anunta CNN
Joya Williams, in varsta de 42 de ani, a fost condamnata la opt ani de inchisoare, iar Ibrahim Dimson, in varsta de 31 de ani, a primit o sentinta de cinci ani. Amandoi vor avea de platit si cate o amenda in valoare de 40.000 de dolari.

Procesul lui Williams a fost initiat in luna februarie, cand a fost acuzat ca a incercat sa vanda documente secrete companiei Pepsi, in schimbul sumei de 1,5 milioane de dolari. Dimson, pe de alta parte, a pledat deja vinovat, recunoscand ca a luat parte la un complot in luna octombrie. Un alt angajat al Coca-Cola, in varsta de 43 de ani, urmeaza sa fie judecat pentru acelasi tip de infractiune, in lunile ce urmeaza.

Cei trei au fost arestati in iulie 2006, in urma unei operatiuni-fulger a Biroului Federal de Investigatii. Acesta a fost sesizat de Coca-Cola, care a fost anuntata despre scurgerile de informatii tocmai de rivalul Pepsi. Toti trei sunt acuzati de inselaciune si furt.

Dimson a trimis, in luna mai a anului trecut, o scrisoare sub insemnele oficiale Coca-Cola, companiei Pepsi. Dupa aceea, i-a cedat unui agent FBI sub acoperire pagini care contineau secrete mestesugaresti ale Coca-Cola. Dimson a cerut 15.000 de dolari in schimbul hartiilor. Mai mult, el a promis sa ofere “concurentei” o mostra dintr-un nou produs Coca-Cola, nelansat pe piata, in schimbul a 75.000 de dolari.

Williams a fost surprinsa de camera de supraveghere in timp ce isi indesa in geanta documente strict secrete ale companiei si o mostra din noul produs.

Avocatul american David E. Nahmias apreciaza decizia companiei Pepsi de a anunta scurgerile de informatie. “Pe masura ce piata se globalizeaza, nevoia de a proteja bunurile intelectuale devine tot mai vitala pentru mentinerea identitatii si a dezvoltarii companiilor americane”, a spus Nahmias.

“Acest caz este un bun exemplu de civism corporativ, care poate duce cu succes la rezolvarea unor probleme. Trebuie sa se stie ca incercarea de a castiga un avantaj neloial in competitie, printr-o ilegalitate, se pedepseste cu inchisoare federala”, a adaugat Nahmias.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri