Robert Zoellick, numit de presedintele american George W. Bush in functia de presedinte al Bancii Mondiale, a recunoscut ca acesta institutie iese dintr-o perioada \"traumatica\", dupa demisia lui Paul Wolfowitz, implicat intr-un scandal de nepotism
"In ciuda atentiei indreptate catre strategia, politica si misiunea Bancii, una dintre cele mai mari provocari cu care este confruntata Banca este cea leagata de conducere si gestiune. Aceasta institutie tocmai iese dintr-o perioada traumatica", a afirmat Zoellick, cu ocazia unei intalniri cu presa.

"Exista multa anxietate, frustrare si manie acumulate", a adaugat el. "Cred ca unul dintre obiective va fi de a calma lucrurile, dar si de a cum am putea, impreuna, construi un consens privind directia in care se va indrepta aceasta institutie", a afirmat oficialul american potrivit NewsIn. "Puteam avea o strategie si idei foarte bune, insa daca nu le putem aplica, nu vom reusi", este de parere Zoellick.

Paul Wolfowitz a anuntat la jumatatea lunii mai ca va parasi functia pe care o ocupa la data de 30 iunie, dupa ce a condus Banca Mondiala timp de doi ani. Plecarea lui Wolfowitz a fost grabita de acuzatiile de nepotism la adresa sa, legate de anumite favoruri facute unei angajate a Bancii Mondiale, cu care este implicat intr-o relatie sentimentala.

Mai multi inalti oficiali ai Bancii Mondiale, precum si asociatia angajatilor au cerut plecarea lui Wolfowitz, contestand in egala masura si metodele sale de conducere. Consiliul de administratie al Bancii Mondiale a luat act miercuri de nominalizarea lui Robert Zoellick de catre administratie americana pentru a ocupa functia de presedinte al Bancii.

Statele Unite ale Americii numeste in mod traditional presedintele Bancii Mondiale incepand de la crearea acestei institutii, in urma cu peste 60 de ani, in timp ce tarile din Europa numesc directorul general al Fondului Monetar International (FMI).

Nominalizarea lui Zoellick trebuie sa fie acceptata de consiliul de administratie al Bancii. "Cei 24 de membri ai consiliului de administratie, reprezentand cele 185 de state membre, sunt bucurosi ca vor putea incepe discutiile cu Robert Zoellick in cadrul procesului de selectie", a anuntat boardul institutiei.

Membrii consiliului se asteapta ca procesul de selectie al noului presedinte al Bancii Mondiale sa fie incheiat pana la data de 30 iunie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri