Luxemburg a blocat marti reforma fundamentala a impozitarii vanzarilor din Uniunea Europeana, deoarece acest sistem ar putea sa scada atractivitatea ducatului pentru comerciantii online care s-au ingramadit in Luxemburg din cauza ratelor mici, potrivit NewsIn.
Comisia Europeana intentioneaza sa reglementeze modalitatea de impunere si administrare a taxei pe valoare adaugata (TVA) in cele 27 de tari ale Uniunii Europene, care totalizeaza 490 milioane de consumatori.

Principala schimbare care ar fi survenit din 2009 este legata de locul unde este impus TVA. Potrivit noilor reglementari, taxa pe valoare adaugata ar fi urmat sa fie impusa acolo unde produsul sau serviciul este cumparat de catre consumator, nu la furnizor.

"Trebuie sa lucram mai mult la aceasta lege", a spus un diplomat UE.

Pentru toate deciziile legate de fiscalitate ale Uniunii Europene este nevoie de unanimitate.

Restul pachetului de reforme a fost adoptat, inclusiv crearea unui spatiu unic in tarile Uniunii Europene pentru inregistrarea de catre companii a veniturilor provenite din TVA si initierea unei cooperari mai stranse intre autoritatile fiscale nationale.

Ministrii au fost de acord sa schimbe amplasamentul de impunere a TVA, la locul de achizitie al marfurilor, o schimbare care va avea un impact redus asupra veniturilor nationale din impozite.

Premierul luxemburghez Jean-Claude Juncker a declarat la reuniunea ministrilor de finante din tarile membre ale Uniunii Europene ca Marele Ducat al Luxemburgului ar pierde echivalentul a 1% din produsul intern brut (PIB), daca reforma fiscala ar fi adoptata integral.

Populatia Luxemburgului, de 459.000 de locuitori, reprezinta mai putin de 0,1% din populatia Uniunii Europene.

Vanzatorii cu amanuntul de pe internet, cum ar fi iTunes, PayPal si compania-mama eBay, Amazon.com si AOL, s-au instalat insa in Marele Ducat al Luxemburgului unde taxa pe valoare adaugata pentru produsele vandute pe internet este de 15%, mai mica decat in alte state ale Uniunii Europene, cum ar fi Germania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri