LukOil a plasat doua emisiuni de eurobonduri in valoare totala de un miliard de dolari, care vor fi listate la Bursa de Valori de la Londra, anunta NewsIn.
Emisiunea de eurobonuri, gestionata de Credit Suisse si Deutsche Bank, este impartita in mod egal intre transa cu scandenta la 10 ani si cea cu scadenta la 15 ani.

Emisiunea de obligatiuni cu scadenta la 10 ani, in valoare de 500 milioane de dolari, are un cupon de 6,356% cu o diferenta de 145 puncte de baza fata de bonurile de tezaur SUA. De asemenea, emisiunea de obligatiuni cu scadenta la 15 ani, in valoare de 500 milioane de dolari, are un cupon de 6,656% cu o diferenta de 175 puncte de baza fata de bonurile de tezaur SUA.

Compania a depus o cerere pentru listarea emisiunii de obligatiuni la Bursa de Valori de la Londra, mentioneaza reprezentantii LukOil.

Noua emisiune este, pana in prezent, cea mai bine cotata oferta de obligatiuni corporative private din Rusia. Dupa un turneu international de prezentare incununat de succes, oferta a fost bine primita de piata si s-a realizat o distributie globala larga si diversificata. Puternica recunoastere a brandului si o solicitare considerabila de titluri de valoare LukOil au atras ordine de cumparare de peste 6 miliarde de dolari, se mai arata in comunicat.

In ceea ce priveste transa cu scadenta la 10 ani, distributia geografica a fost realizata astfel: SUA 56%, Regatul Unit 17%, Elvetia 5%, Germania/Austria 4%, alte tari europene 8%, Rusia 4%, Asia 6%, iar dupa tipul de investitori: fonduri de gestionare a activelor - 60%, banci - 20%, companii de asigurari - 12%, vanzare cu amanuntul - 5%, banca centrala - 3%.

Totodata, transa cu scadenta de 15 ani are urmatoarea distributie geografica: SUA 42%, Regatul Unit 32%, Germania/Austria 6%, Elvetia 1%, alte tari europene 8%, Rusia 3%, Asia 4%, altele 4%. Investitorii pentru aceasta transa au fost: fonduri de gestionare a activelor 75%, banci 9%, companii de asigurari/fonduri de pensii 12%, vanzare cu amanuntul 2%, banca centrala 2%.

LukOil intentioneaza sa utilizeze veniturile obtinute din oferta in scopurile generale ale companiei, inclusiv plata datoriilor existente si finantarea cheltuielilor de capital, mai spus reprezentantii companiei.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri