Luna martie a inregistrat in contextul economic american o evolutie-surpriza: deficitul comercial s-a redus considerabil, ajungand la 55 miliarde de dolari, fata de 60,6 miliarde in luna februarie.

Un comunicat al Departamentului american al Comertului, dat publicitatii ieri, i-a luat prin surprindere pe analistii care prognozasera un deficit de 62 de miliarde de dolari. Aceasta evolutie a avut loc in ciuda cresterii facturii petroliere - unul dintre punctele nevralgice ale americanilor. Surpriza a fost cu atat mai placuta cu cat Departamentul Comertului a marcat o diminuare a importului de produse din strainatate, care, in contextul deprecierii dolarului, marea luna de luna deficitul. Concret, importurile s-au redus in luna martie cu 2,5 la suta, aceasta fiind cea mai semnificativa cifra inregistrata din decembrie 2001. Au crescut in acelasi timp exporturile, cu 1,5 la suta, ajungand la 102,2 miliarde de dolari, cifra considerata de analisti drept ''un record''.

Aceasta performanta se explica, printre altele, printr-o crestere serioasa a vanzarilor de echipamente, in special avioane civile.

Un rol important l-a jucat, potrivit analistilor, si diminuarea deficitului in comertul cu China, ca o reflectare a incetinirii ritmului importului de textile. Efectul acestei stiri s-a resimtit imediat la bursa newyorkeza. Indicele Dow Jones a crescut cu 16 puncte, Nasdaq a crescut, la randul sau, cu 4 puncte, iar S&P cu 2,80 puncte.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri