Bank Austria Creditanstalt (BA-CA), divizie a Grupului Unicredit, a anuntat ca isi va exercita optiunea de a cumpara un pachet de 2,79% din actiunile International Moscow Bank (IMB) de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) pentru 30,8 milioane euro, achizitie programata pentru luna iulie.
Simultan, Bank Austria Creditanstalt (BA-CA) a incheiat un alt acord cu BERD pentru preluarea a 7,17% din actiunile IMB, evaluate la 140,4 milioane euro, ceea ce ar urca detinerea bancii austriece la 100% din capitalul International Moscow Bank.

BA-CA a cerut BERD, exercitarea optiunii de a achizitiona 12.978 actiuni ordinare ale subsidiarei rusesti IMB, reprezentand 2,79% din actiunile acesteia. Potrivit intelegerii preliminare, pretul acestor actiuni va fi de 30,8 milioane euro.

"Rusia este una dintre pietele noastre cheie de crestere in Europa Centrala si de Est si ofera posibilitati uriase, pe care dorim sa le folosim. Achizitia actiunilor BERD la IMB este un nou pas in planul nostru de extindere in Rusia. Dupa acesta, asa cum am anuntat, ne vom continua cresterea organica si vom dubla reteaua de filiale IMB pana la 120 la sfarsitul lui 2008", a spus seful diviziei UniCredit Group pentru Europa Centrala si de Est, Erich Hampel.

IMB a fost infiintata in 1989 si este prima banca internationala din Rusia. Specializata initial pe sectorul corporatist, IMB isi concentreaza, in prezent, activitatea pe extinderea activitatilor de retail. Banca este in prezent a opta din Rusia, cu active totale de 7,8 miliarde euro, 2.100 de angajati, 280.000 de clienti si 48 de filiale.

UniCredit, unul dintre cele mai mari grupuri bancare europene, cu o capitalizare de piata de 70 miliarde euro la sfarsitul primului trimestru din 2007, este prezent in 20 de tari, are 35 de milioane de clienti si active totale de aproximativ 846 miliarde euro. In urma fuziunii cu banca italiana Capitalia, Unicredit si-a intarit prezenta in Italia, una dintre pietele cheie, alaturi de Germania si Austria si a ajuns la o capitalizare de piata estimata la 90 miliarde euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri