Asiguratorii britanici Resolution si Friends Provident au cazut de acord privind o fuziune, finantata in totalitate prin schimb de actiuni, pentru a da nastere grupului Friends Financial Group Plc., cu o valoare de piata de 8,6 miliarde lire sterline (17,7 miliarde dolari)
Cele doua firme, care au anuntat luni ca se afla in discutii privind o eventuala fuziune, au declarat ca aceasta tranzactie va genera economii anuale si sinergii de cel putin 100 de milioane de lire pana la sfarsitul anului 2010, urmand a spori si nivelul castigurilor pe actiune incepand cu anul 2009.

Cei doi asiguratori au declarat miercuri ca actionarii Resolution vor primi 3,25 actiuni noi Friends Financial pentru fiecare actiune si ca investotorii Resolution vor detine 50,9% din grupul nou creat, restul urmand a fi detinut de investitorii Friends Provident.

Presedintele Resolution, Clive Cowdery si directorul executiv Mike Biggs vor ocupa aceleasi posturi in grupul nou creat. Presedintele Friends Provident, Adrian Montague si directorul executiv Philip Moore vor fi adjunctii celor doi responsabili Resolution.

Cele doua grupuri planuiesc sa realizeze si fuziunea companiilor Resolution Asset Management (RAM) si F&C Asset Management, aceasta din urma fiind detinuta in proportie de 51% de Friends Provident, termenii acestei tranzactii urmand a fi perfectati impreuna cu F&C.

F&C a declarat intr-un comunicat separat ca estimeaza ca fuziunea cu RAM va rezulta in economii de 26 milioane lire sterline.









Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri