Cei mai bogati 10% dintre locuitorii Moscovei castiga de 41 de ori mai mult decat aceeasi proportie de locuitori aflata la polul opus al palierului social, a anuntat joi Comisia Municipala de Statistica
"In 2006, cei mai bogati 10% dintre moscoviti au castigat de 41 de ori mai mult decat cei mai saraci 10%", a declarat vicedirectorul comisiei, Leonid Arson, adaugand ca "aceasta diferenta ramane mai mult sau mai putin aceeasi de trei ani".

In restul tarii, diferenta este mai redusa: veniturile celor mai bogati sunt de 15 ori mai mari decat cele ale saracilor, iar acest raport s-a mentinut constant in ultimii ani, potrivit oficialului.

"Comisia de Statistica isi bazeaza calculele pe cheltuielile facute la Moscova de persoanele vizate, iar coeficientul - de 41 de ori - nu este absolut", admite Arson.

Aceasta cifra nu ia in considerare cheltuielile facute de oligarhi in afara Moscovei si nici veniturile ilegale ale restului populatiei, care se ridica la 25% din veniturile declarate, potrivit celor mai recente evaluari ale Ministerului de Interne.

Cei mai bogati, care repezinta intre 5% si 7% din populatia Rusiei, formeaza un sfert dintre locuitorii Moscovei, afirma Natalia Tihomirova, expert la scoala Superioara de Economie.

Venitul mediu lunar in Rusia era la sfarsitul anului 2006 de 8.243 de ruble (287 de dolari), iar salariul mediu era de 8.962 de ruble (312 dolari).

Proportia persoanelor care traiesc sub pragul saraciei este de 13% la Moscova si de 15% in restul Rusiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri