Vanzarile in retailul din Marea Britanie pentru luna iulie a acestui an s-au triplat fata de estimarile initiale ale analistilor, alimentate de isteria reducerilor care a ridicat in principal volumul de mobila si produse electronice vandute, se arata in datele furnizate de Oficiul National de Statistica al Marii Britanii (The Office for National Statistics sau ONS).
Oficiul National de Statistica a condfirmat faptul ca vanzarile lunii trecute au castigat 0,7%, cea mai mare crestere dupa februarie 2007, contribuind la majorarea cu 4,4% a vanzarilor totale pe intregul an. Cifrele au depasit orice alte estimari ale analistilor, care previzionau o crestere lunara a vanzarilor de 0,2% si 3,4% per total, in 2007.

Datele furnizate arata ca britanicii au avut de infruntat, in ultimul an, nu mai putin de cinci majorari ale ratei dobanzilor, dar si aprecierea lirei sterline in raport cu dolarul. Speculatiile pietei financiare privind o crestere a dobanzii pana la 6% dupa scaderea inflatiei din iulie si problemele raportate pe piata au intrat in vizorul analistilor, care au incercat sa inlature orice posibilitate in acest sens. Totusi, majoritatea economistilor cred ca aceasta situatie ar putea duce la cresteri viitoare.

“Raportul privind vanzarile ridicate ale lunii anterioare ar putea reinvia tendinta de crestere a ratei dobanzii, chiar daca acest lucru nu este evident momentan”, a declarat Jodie Tiller, economist al CIBC.

Cresterea vanzarilor in retail a fost sustinuta de volumul si mai mare de reduceri in luna trecuta fata de luna iulie a anului anterior, preturile diminuandu-se cu pana la 1,1%, cea mai slaba rata anuala de dupa aprilie 2006.

Britanicii au cheltuit aproximativ 20 miliarde de lire sterline pe cumparaturi luna trecuta, cu 3,3% mai mult decat anul precedent.

Cea mai spectaculoasa crestere din ultimii sase ani s-a inregistrat pe segmentul mobilei si al produselor electrocasnice, unde preturile scazute au urcat vanzarile cu 13,4% in acest an. Magazinele cu produse nealimentare s-au bucurat de o majorare cu 7,1%, cea mai semnificativa crestere din ultimii trei ani.

Conform ONS, luna iulie nu a fost favorabila, insa, pentru vanzarile de alimente de vara, vremea ploioasa conducand la scaderi de 0,8%, cea mai slaba rata din ultimii opt ani. In mod similar, produsele de imbracaminte si incaltaminte de vara au inregistrat incasari cu 0,5% mai scazute in aceasta perioada. Rata de baza a cresterii vanzarilor in retail a ramas constanta la 1,1% in cele trei luni care au precedat luna iulie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri