Cotatia aurului a urcat luni, ca urmare a slabirii dolarului si a revigorarii actiunilor listate la marile burse, dar investitorii au ramas prudenti si digera decizia surpriza a Federal Reserve de a reduce dobanda la care imprumuta bani bancilor, potrivit Reuters, citat de NewsIn.
Investitorii in lingouri au urmarit atente pietele externe, deoarece aurul, considerat traditional o investitie sigura, s-a comportat asemanator altor active financiare in ultimele luni, din cauza accentuarii rolului marfurilor in portofoliile diversificate.

"Am putea argumenta ca in contextul euforiei generate de miscarea Federal Reserve, jucatorii de pe pietele internationale incep sa se gandeasca daca aceasta decizie a fost suficienta pentru a calma nervozitatea", a declarat pentru Reuters un analist economic de la SG Corporate and Investment Banking, Stephen Briggs.

"Aurul nu se comporta ca un factor de protectie. Aurul este mai degraba un fel de sursa de finantare pentru acoperirea pierderilor de pe alte piete, dar este foarte dependent de evolutia acestora. Si, cum toate aceste piete par volatile, cred ca si piata aurului va fi instabila", a adaugat Briggs.

Cotatia spot a aurului a coborat pana la 650 dolari/uncie, iar apoi a urcat in timpul sedintei de tranzactionare pana la 660,20 dolari/uncie. Aurul a fost cotat apoi cu 659,70/660,20 dolari/uncie, in crestere fata de cotatia de 655,30/655,90 dolari/uncie atinsa la inchiderea sedintei de tranzactionare de la sfarsitul saptamanii trecute de pe piata new-yorkeza. Aurul s-a scumpit cu 3% dupa ce a coborat in a doua parte a saptamanii trecute pana la cotatia minima a ultimelor sapte saptamani, de 641,10 dolari/uncie.

"Ne asteptam ca nervozitatea sa persiste in piete. Ne asteptam ca presiunile care se manifesta asupra actiunilor listate pe bursele internationale sa se exercite si asupra aurului", a spus un trader de metale de la Commerzbank, Michael Kempinski, citat de Reuters.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri