Euro si-a continuat, luni, deprecierea, dupa ce presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, a temperat asteptarile privitoare la majorarea in septembrie a dobanzii de politica monetara a BCE, potrivit Reuters, citat de NewsIn.
Trichet a spus la Budapesta ca declaratiile pe care le-a facut la data de 2 august au fost inainte de accentuarea volatilitatii din pietele internationale.

Trichet folosise in declaratia de la inceputul lui august termenul "vigilenta" ca sa descrie pozitia BCE fata de inflatie, iar acesta analistii spun ca este un semnal privitor la posibilitatea de majorare a dobanzii cheie la urmatoarea sedinta de politica monetara. Trichet nu a mai folosit acest cuvant in declaratia facuta luni la Budapesta.

Moneda unica europeana s-a depreciat in timpul zilei pana la cotatia de 1,3635 dolari/euro, in scadere cu 0,3% fata de cotatia atinsa la inchiderea sedintei de tranzactionare de la sfarsitul saptamanii trecute.
Fata de yen, euro a coborat pana la cotatia de 158,14 yeni/euro, in scadere cu 0,6% in timpul acestei sedinte de tranzactionare.

"Este ca si cum Trichet ar pregati pietele pentru o mentinere a dobanzii de politica monetara la nivelul de 4% in septembrie", a declarat pentru Reuters un strateg pentru piete de la compania Tempus Consulting din Washington, Mark Meadows.

"BCE a fost initial foarte decisa sa majoreze dobanda cheie in septembrie, dar in contextul volatilitatii de pe pietele bursiere si a volumului de lichiditate pe care l-a injectat in ultimele saptamani ca sa mentina sistemul functional, ar fi foarte surprinzator sa vedem ca BCE ar mai majora dobanda sa de politica monetara", a adaugat Meadows.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri