Uniunea Europeana a restabilit, miercuri, embargoul asupra tuturor exporturilor de carne din Marea Britanie, dupa depistarea unui nou caz de febra aftoasa in sud-estul Angliei, a anuntat un purtator de cuvant al Comisiei, relateaza AFP.
Expertii veterinari din cele 27 state membre au votat in favoarea acestei masuri, ca precautie, intr-o reuniune la Bruxelles, a declarat Michael Mann.

Masura de urgenta adoptata miercuri de expertii veterinari va fi in vigoare pana la 15 octombrie, potrivit Bruxelles-ului. Intreaga Mare Britanie este considerata "zona de mare risc", interzicandu-se exporturile de carne si produse din carne. Decizia vizeaza bovine, ovine, porcine si caprine.

Irlanda de Nord nu este vizata si poate exporta liber spre UE, cu conditia sa prezinte certificate adecvate. Doar produsele tratate astfel incat virusul sa fie inactivat de caldura - inainte de anuntarea restrictiilor - vor putea fi exportate. Ele nu trebuie sa provina insa din zona de supraveghere de zece kilometri, instalata in jurul noului focar depistat miercuri.

Comisia a precizat ca animalele vii provenind din alte state din UE nu pot fi introduse in Marea Britanie. Ea a subliniat ca va ramane "in contact strans cu autoritatile britanice" in urmatoarele zile.

Un nou caz de febra aftoasa a fost confirmat in Surrey (sud-estul Angliei), in apropiere de focarul in care epidemia a fost depistata la inceptutul lunii august, au anuntat, miercuri, mai multe posturi de televiziune britanice, care au citat surse guvernamentale. A fost stabilita o zona temporara de control pe zece kilometri in jurul orasului Egham si a fost ordonata eliminarea animalelor domestice respective, ca masura de precautie, a anuntat Ministerul Mediului, Alementatiei si Afacerilor Rurale (Defra).
Potrivit Sky News, majoritatea acestor animale, in jur de 18 vaci, prezinta simptomele bolii.

Egham este situat la aproximativ 20 de kilometri de localitatea Normandy, primul focar unde a aparut epidemia, la 3 august, in Surrey, regiune din apropiere de Londra.

Autoritatile sanitare britanice anuntasera, sambata, ca epidemia de febra aftoasa depistata la inceptul lunii august a fost definitiv eradicata si ca au fost ridicate masurile de restrictionare a deplasarii animalelor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri