Litigiile legate de obezitate si industria alimentara americana au revenit, din nou, pe tapet zilele trecute cand o curte de apel a decis ca McDonald's va trebui sa faca fata unui proces inaintat de cateva adolescente din New York care cer daune de miliarde de dolari din partea gigantului american, transmite BBC. Fetele sustin ca grupul alimentar ar fi ascuns riscurile pe care produsul Chicken McNuggets le prezinta asupra sanatatii.

Cele patru adolescente din Bronx incearca sa dea vina pe cel mai mare lant de restaurante de tip fast-food din lume pentru problemele de sanatate pe care le au. Ele sustin ca McDonalds a inselat clientii cu privire la produsele sale si nu a afisat informatiile nutritionale suficient de vizibil.

Plangerea depusa initial in 2002 a fost primul litigiu de aceste fel (in care un grup alimentar era invinovatit de problemele de obezitate ale unor oameni) care a reusit sa ajunga in sala de tribunal. Numai ca un an mai tarziu, un judecator a sustinut solicitarea McDonald's de respingere a cazului. Judecatorul sustinea la acea vreme ca acuzarea nu a reusit sa demonstreze ca produsele McDonald's prezinta riscuri care nu sunt cunoscute de consumatori. Judecatorul a mai acceptat argumentele grupului alimentar potrivit carora, daca ar fi fost demarat un proces, ar putea exista precedente pentru un intreg lant de McProcese.

Saptamana aceasta, insa, un complet de judecata din New York a respins decizia judecatorului respectiv, pe motiv ca adolescentelor ar trebui sa le fie permis sa adune suficiente dovezi pentru a-si sustine cazul.

In urma deciziei de zilele acestea, reprezentantii grupului alimentar au precizat ca sunt increzatori ca plangerea frivola va fi respinsa din nou.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri