Cresterea economica din Marea Britanie a fost una solida in al treilea trimestru, de 0,8% in raport cu trimestrul precedent si de 3,3% raportata la acelasi interval din anul trecut, nivel maxim al ultimilor trei ani, arata datele publicate vineri de oficiul statistic britanic (ONS), relateaza AFP.

A fost al patrulea trimestru consecutiv de crestere economica si al saptelea in care aceasta depaseste potentialul, estimat de analisti la 0,6-0,7%. Avansul economic din trimestrul al treilea al acestui an nu a mai fost atinsa din al doilea trimestru al anului 2004.

Cresterea economica din Marea Britanie a depasit asteptarile, deoarece economistii mizau pe un avans de 0,7% fata de trimestrul anterior si de 3,1% raportat la intervalul similar din 2006, potrivit unui studiu realizat de banca Calyon.

In ultimul raport al bancii pe tema inflatiei, publicat in august, inainte de aparitia crizei mondiale a creditelor ipotecare cu risc ridicat, Bank of England estima cresterea economica din trimestrul III la aproximativ 0,7%.

Sectorul serviciilor, care genereaza 74% din produsul intern brut (PIB), a cunoscut o crestere de 1% fata de trimestrul anterior si de 4% fata de cel similar din 2006. Datele publicate vineri nu dau inca indicii privind impactul crizei financiare asupra sectorului cheie al serviciilor financiare, care a generat cu 1,7% mai multa valoare adaugata, pentru al doilea trimestru consecutiv.

Productia industriala, care are o pondere de 19% din PIB, a inregistrat o crestere de 0,2% fata de trimestrul anterior si de 0,7% fata de cel similar din 2006.

Sectorul constructiilor, a carui pondere in PIB este de 6%, a inregistrat de asemenea o crestere trimestriala de 0,8% si de 3,4% in ritm anual.

Agricultura, cu o pondere de 1% din PIB, a suferit impactul inundatiilor din iulie si pe cel al declansarii epidemiei febrei aftoase, in primele zile ale lui august, comprimandu-si productia cu 0,7% fata de intervalul martie-iunie si cu 0,5% fata de al treilea trimestru al anului trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri