Banca elvetiana UBS a anuntat miercuri ca a acceptat sa cumpere grupul Caisse Centrale de Reescompte Group (CCR) de la banca germana Commerzbank pentru o suma de aproximativ 435 milioane euro (618 milioane dolari), relateaza Reuters, citat de NewsIn.
CCR este un administrator de active si averi din Franta, avand la sfarsitul lunii iunie investitii in active de 17 miliarde euro, a anuntat UBS intr-un comunicat.

UBS a declarat ca a aceptat sa plateasca 275 milioane euro pentru a achizitiona in totalitate grupul CCR, la care se adauga 160 de milioane euro pentru cheltuielile necesare pentru incheierea activitatilor grupului.

"Pretul de achizitie ar mai putea fi supus unor criterii a ajustare si performanta, parte a procesului de incheiere a afacerilor", a declarat UBS.

Banca elvetiana se asteapta sa finalizeze aceasta tranzactie in primul trimestru al anului 2008 si planuieste sa integreze grupul CCR in divizia sa de administrare de active si afaceri din Franta.

Commerzbank a scos la vanzare grupul CCR dupa ce a vandut si firma sa de management al activelor, Jupiter, din Marea Britanie.

Aceasta tranzactie a fost raportata de Reuters in luna martie, insa din cauza volatilitatii pietelor pe fondul crizei creditelor ipotecare cu grad ridicat de risc, vanzarea, care grupul Commerzbank spersa sa fie finalizata pana in luna iunie, a fost amanata din cauza nesigurantei ce afecta atat conducerea cat si clientii, afirma Reuters.

Commerzbank a cumparat grupul Caisse Centrale de Reescompte in 1993.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri