Pretul petrolului a crescut vineri cu un dolar, apropiindu-se de valoarea de 95 dolari pe baril, odata cu reaparitia ingrijorarilor privind reducerea rezervelor de combustibili pentru sezonul de iarna, informeaza Reuters, citat de NewsIn.
Pretul petrolului tranzactionat pe piata din New York a crescut in cursul diminetii cu 1,10 dolari la 94,59 dolari pe baril, dupa scaderea de 1,04 dolari inregistrata joi, de la valoarea record de 96,24 dolari/baril.

Pretul petrolului Brent a crescut cu 1,32 dolari la 91,04 dolari barilul, de la nivelul record de 91,71 dolari/baril.

Traderii au declarat ca ingrijorarile cu privire la rezervele de titei tin preturile sus, citand comentariile facute de catre Administratia pentru Informatii Energetice (AIE) din Statele Unite asupra temerilor ca rezervele se vor reduce in anul 2008 si privind mentinerea unei cereri puternice dinspre pietele asiatice.

Administratorul AIE, Guy Caruso, a declarat ca daca Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) nu-si majoreaza productia, pietele se vor confrunta cu o lipsa de petrol in anul 2008.

OPEC, care furnizeaza o treime din petrolul consumat la nivel mondial, a refuzat sa accepte majorarea productiei solicitata de consumatori si a pus scumpirea exagerata a titeiului pe seama tensiunilor politice si a deprecierii dolarului.

In septembrie, OPEC a fost de acord asupra suplimentarii productiei de petrol cu 500.000 barili pe zi, incepand cu 1 noiembrie.

Sefii de stat ai tarilor mebre OPEC urmeaza sa se intalneasca in aceasta luna la Riad, capitala Arabiei Saudite.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri