Cel mai mare producator de jucarii din lume, Mattel, prezent si pe piata locala prin distribuitorul sau unic Omni Toys, a confirmat retragerea de pe piata europeana a circa 17.000 de unitati deoarce mici parti ale jucariilor se pot desprinde de acestea, putand fi ulterior inghitite de copii, scrie presa internationala.
La nivel mondial Mattel a retras de pe piata 155.000 de jucarii produse in Mexic din motive de siguranta pentru sanatatea copiilor conform reprezentantilor companiei. Aproximativ 7.000 de produse Mattel au fost retrase din Marea Britanie si Irlanda, in timp ce in Italia au fost retrase 4.900 de jucarii, 4.900 in Germania si 394 in Austria.

"Produsele care ne ingrijoreaza sunt Laugh & Learn si Learning Kitchen Toys care fac parte din gama de jucarii Fisher-Price", a declarat un reprezentant Mattel.

In ultimele patru luni Mattel a fost obligat sa retraga milioane de jucarii produse in China a caror vopsea contine un volum excesiv de plumb. Aceasta actiune a fost desfasurata inclusiv in Romania,in luna august Diverta anuntand retragerea din magazinele sale a jucariilor chinezesti furnizate de Omni Toys si produse de Mattel. Tot atunci, Omni Toys retrasese deja de pe piata romaneasca 886 de jucarii a caror vopsea continea prea mult plumb, din cele 3.532 livrate in Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri