Un fond de investitii structurate (SIV) administrat de banca olandeza Rabobank si de Citigroup a vandut jumatate din active, in valoare de 4,5 miliarde euro (6,6 miliarde dolari), pentru ca nu a putut gasi fonduri suficiente pentru refiantare, a anuntat Rabobank, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
"Gradul de lichiditate din piete este foarte scazut. Totul are legatura cu ce se intampla in Statele Unite", a declarat un purtator de cuvant al Rabobank, confirmand un raport aparut in cotidianul olandez Het Financieele Dagblad, in legatura cu micsorarea fondului Tango Finance.

Fondul administreaza in prezent active de aproximativ 5,5 miliarde euro, fata de 10 miliarde euro in aceasta vara, si le-ar putea reduce in continuare, pentru a diminua riscurile de investitii, a mai spus purtatorul de cuvant.

Purtatorul de cuvant a adaugat ca valoarea de piata a activelor detinute de Tango este de 97-98% din valoarea lor nominala.

SIV-urile sunt fonduri de investitii, controlate in principal de banci, care atrag bani din instrumente financiare pe termen scurt si ii plaseaza in special in obligatiuni pe termen lung. SIV-urile au fost afectate atat de oprirea accesului la finantare in urma crizei creditelor, cat si de scaderea brusca a activelor detinute.

Purtatorul de cuvant a refuzat sa apuna daca Tango inregistreaza pierderi sau daca Rabobank va trece activele SIV-ului pe bilantul bancii, in cazul in care nu vor putea fi vandute.

De asemenea, a refuzat sa spuna daca Citigroup, cea mai mare banca din Statele Unite, a investit in acest fond.

Un purtator de cuvant al Citigroup, care a raportat in al treilea trimestru pierderi de 6,8 miliarde dolari si ar putea inregistra noi pierderi, a transmis ca "Citigroup nu isi asuma responsabilitatea pentru finantarea fondului Tango".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri