Lantul american de magazine de electronice CompUSA, detinut din 2000 de miliardarul mexican Carlos Slim, isi va inchide dupa sarbatorile de sfarsit de an cele 103 puncte de desfacere.
Infiintat in 1984, CompUSA, unul dintre cei mai cunoscuti distribuitori de produse electronice din Statele Unite, nu a putut face fata concurentei exercitate de companiile care isi vand produsele direct prin internet, precum Dell, si de lanturile mai mari, precum Best Buy sau Wal Mart, inchizand deja 126 de magazine in luna februarie a acestui an.

Potrivit ziarului Wall Street Journal, grupul este defcitar in ceea ce priveste cifra de afaceri, care se ridica in acest an la numai 1,5 miliarde dolari, fata de 4 miliarde dolari anul trecut, in urma inchiderii magazinelor.

Lichidarea si vanzarea activelor au fost incredintate societatii de lichidare Gordon Brothers din Boston. Grupul nu a oferit detalii financiare.

Potrivit Wall Street Journal, Carlos Slim, cel mai bogat om din lume, proprietarul companiei de telefonie Telefonos de Mexico si al unor lanturi de magazine din America Latina, a luat acesta decizie dupa ce CompUSA a inregistrat pierderi de aproximativ 2 miliarde dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri