Aon Corp, unul dintre cei mai mari brokeri de asigurari din lume, a anuntat luni ca a acceptat sa vanda doua divizii pentru aproximativ 2,75 miliarde dolari, sumele obtinute urmand a fi folosite pentru o operatiune de rascumparare de actiuni, informeaza Reuters, citat de NewsIn.
Reprezentantii companiei au declarat ca divizia Combined Insurance Co a fost vanduta grupului ACE Ltd pentru 2,4 miliarde dolari in numerar si ca Munich Re a achizitionat unitatea Sterling Life pentru 352 milioane dolari.

Aon va folosi sumele obtinute din tranzactii pentru a-si extinde operatiunea de rascumparare de actiuni proprii, conform comunicatului emis.
Vanzarea celor doua unitati face parte din strategia Aon de a-si simplifica afacerile.

"Activele noastre de baza vor fi acum mult mai bine aliniate din punct de vedere strategic, permitandu-ne sa ne extindem capacitatile de a oferi servicii de consultanta pentru clienti", a declarat presedintele si directorul executiv al Aon, Greg Case, intr-un comunicat.

Aon a adaugat ca se asteapta sa obtina un dividend unic, in numerar, de 325 milioane dolari, de la divizia Combined Insurance inainte de finalizarea tranzactiei.

Finalizarea preluarii de catre ACE a acestei divizii a Aon, ce ofera asigurari de viata si asigurari in caz de accidente pentru peste patru milioane de clienti, va avea loc in al doilea trimestru al anului 2008, a anuntat ACE.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri