Magnatul rus Megdet Rahimkulov a anuntat ca participatia sa in banca ungara OTP, numarul unu in sectorul bancar din Ungaria, a crescut la peste 10%, mai precis la 10,057%, informeaza Portfolio.hu.
Firthlion Ltd., Kafijat Zrt., Megdet Rahimkulov, Timur Rahimkulov si Ruslan Rahimkulov au anuntat ca participatia lor in cadrul OTB Bank a crescut la 10,057% pe 29 decembrie 2007.

In luna iunie a anului trecut, saptamanalul HVG anunta ca Megdet Rahimkulov a facut o cerere catre mecanismul de reglementare al pietei ungare, PSZÁF, pentru aprobarea cresterii participatiei sale in OTP Bank la peste 10%, insa investitorul rus a negat zvonurile, afirmand ca detine o participatie de 6% in OTP.

Se pare ca familia Rahimkulov a profitat de situatia din sectorul financiar, o tactica des folosita de catre grupul de investitii, ca in cazul achizitionarii participatiei in compania MOL si Borsod Chem, potrivit Portfolio.

Structura participatiilor a devenit si mai concentrata decat inainte, avand in vedere ca Julius Baer detine de asemenea 10% din banca.

Cu toate astea, ar fi prea devreme sa se vorbeasca despre o preluarea OTP, anunta Portfolio.

Potrivit Portfolio, ce este ciudat ca in cadrul acestei tranzactii este ca familia Rahimkulov nu a primit aprobarea PSZÁF pentru a-si spori participatia in OTP la peste 10%.

Prin urmare, conform Portfolio, cel mai probabil familia Rahimkulov a incetat sa mai achizitioneze actiuni OTP chiar inainte de pragul de 10%, insa controlul sau in banca ungara depasea 10% atunci cand numarul titlurilor de trezorerie OTP a crescut.

Potrivit Portfolio, aceasta afirmatie este sprijinita de faptul ca intr-un anunt OTP (in legatura cu exercitarea unei optiuni) din 28 decembrie 2007, banca avea 6.080.768 titluri de trezorerie, iar cu o zi dupa, banca anunta ca detine 8.179.328 titluri de trezorerie.

Anuntul facut de familia Rahimkulov se refera la anuntul OTP din 29 decembrie, atunci cand vine vorba de sporirea participatiei la peste 10%, scrie Portfolio.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri