Pretul aurului a crescut cu peste 1% si s-a tranzactionat aproape de 900 dolari/uncie, pentru ca majorarea pretului petrolului si o revenire a pietelor de capital la nivel mondial au sustinut cumpararea, relateaza Reuters
Pretul aurului a atins un nivel maxim de 895,60 dolari/uncie si s-a cotat la 894,30-895,00 dolari/uncie, fata de 884,75-885,45 dolari/uncie la inchiderea sedintei de miercuri din New York si de minimul ultimelor trei saptamani, de sub 850 dolari/uncie, atins in aceasta saptamana.

Luna aceasta, pretul aurului a atins o valoare record de 914 dolari/uncie.

"Consideram ca lucrurile s-au linistit in pietele de capital. Evident, exista in continuare temeri, insa acestea s-au mai aplanat", a declarat un analist pentru metale pretioase din cadrul Standard Bank, Walter De Wet.

"Gradul de nervozitate este in continuare accentuat. As putea spune ca aurul se indreapta spre noi valori record. Pana la sfarsitul acestei luni, pretul aurului va depasi probabil 900 dolari/uncie, pe fondul estimarilor ca banca centrala americana, Federal Reserve, va reduce din nou dobanda de politica monetara".

Federal Reserve a redus marti dobanda de politica monetara cu 0,75 puncte procentuale, cea mai drastica reducere din ultimii 23 de ani, intr-o masura de urgenta menita sa sustina economia americana, pe care unii o considera in pragul recesiunii.

Consiliul de politica monetara al Federal Reserve urmeaza sa se intruneasca pe 29-30 ianuarie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri