Banca italiana Intesa Sanpaolo a anuntat luni ca va cumpara pachetul integral de actiuni al bancii JSC Pravex-Bank din Ucraina pentru aproximativ 504 milioane euro (747,4 milioane dolari), si o ajustare bazata pe valoarea neta a tintei, relateaza Reuters, potrivit NewsIn.
In cadrul unui comunicat publicat luni, Intesa Sanpaolo a anuntat ca JSC Pravex-Bank are aproximativ 560 de filiale si active in valoare de aproximativ 1 miliard dolari.

Tranzactia ar putea fi incheiata in urmatoarele luni, dupa ce va primi aprobarile legale atat din Italia cat si din Ucraina.

Aceasta achizitie permite bancii italiene sa intre pe piata din Ucraina, o tara cu aproximativ 47 milioane de locuitori, in contextul in care Pravex este o banca specializata pe sectorul de retail, prin intermediul unei retele de 560 de reprezentante, cea de-a sasea retea din Ucraina, si aproximativ 200 de bancomate.

Intesa Sanpaolo, cea mai mare banca de retail din Italia, desfasoara deja operatiuni in cateva tari din Europa de Est. Principalul competitor pe plan intern, UniCredit, a castigat in iulie 2007 competitia pentru cumpararea bancii Ukrsotsbank, intr-o tranzactie de peste 2 miliarde dolari
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri