Deficitul comercial al Statelor Unite ale Americii s-a adancit usor in ianuarie, cu 0,6%, pana la 58,2 miliarde dolari, comparativ cu 57,9 miliarde dolari in decembrie, mai ales ca urmare a deficitului record al balantei petroliere.
Adancirea deficitului este, totusi, mai mica decat estimasera analistii care mizau pe un deficit de 59 miliarde dolari.

Statisticile pentru decembrie 2007 au fost, de asemenea, revizuite in crestere, pana la 57,9 miliarde dolari, comparativ cu 58,8 miliarde dolari, nivel anuntat initial.

Adancirea deficitului comercial in ianuarie se explica printr-o crestere cu 1,3% a importurilor, pana la 206,4 miliarde dolari, compensata insuficient prin majorarea exporturilor, cu 1,6%, pana la 148,2 miliarde dolari.

Fiecare dintre cele doua statistici, atat cea pentru exporturi, cat si cea pentru importuri, marcheaza un record, au precizat reprezentantii departamentului american al comertului.

Importurile de titei ale americanilor au fost printre cele care au crescut cel mai mult, pana la 27,1 miliarde dolari, comparativ cu 24,9 miliarde dolari in decembrie 2007, determinand atingerea unui nivel record, de 35,1 miliarde dolari, pentru deficitul petrolier din ianuarie.

Pretul mediu al unui baril de petrol a crescut, de asemenea, pana la 84,09 dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri