Asiguratorul Aviva a depasit estimarile pietei, cu o crestere de 5% a vanzarilor in primul trimestru, sustinute de avansul din SUA si in Asia, dar a anuntat estimari pesimiste pentru piata britanica, despre care spune ca se va comprima in urmatoarele luni, relateaza Reuters.
Aviva, care concureaza cu Prudential pentru pozitia de lider in clasamentul asiguratorilor din Marea Britanie, dupa valoarea de piata, se asteapta ca piata britanica a asigurarilor de viata sa creasca cu cel mult 5% in 2008, si aceasta doar datorita unei reveniri in cel de-al doilea trimestru.

In primele trei luni ale anului, vanzarile totale ale Aviva pentru asigurari de viata si pensii au urcat la 8,17 miliarde lire sterline (16,15 miliarde dolari), depasind estimarile analistilor, de 8,03 miliarde lire sterline.

Vanzarile din Marea Britanie, care reprezinta o treime din noile afaceri, dar o parte mai mare de profit, au coborat cu 3% in primul trimestru, pe masura ce increderea consumatorilor a fost afectata de impactul crizei creditelor, schimbari ale taxelor si de scaderea pietei imobiliare.

Pe segmentul asigurarilor generale, unde Aviva estimeaza ca piata britanica ramane competitiva, directorul executiv Andrew Moss a infirmat discutiile referitoare la posibilul interes al companiei pentru cel de-al doilea jucator din Marea Britanie, divizia de asigurari a Royal Bank of Scotland.

Actiunile Aviva, care au urmat tendinta pietei in acest an, ieftinindu-se cu 7%, s-au depreciat cu 1%, fiind tranzactionate la 6,195 lire sterline/actiune, fata de o apreciere de 0,5% a indicelui FTSE.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri