Pretul petrolului s-a stabilizat ieri, dupa o crestere de peste 4 dolari inregistrata la inceputul acestei saptamani, pana la un nivel record de peste 120 dolari pe baril, din cauza slabiciunii dolarului si a temerilor legate de aprovizionare in Iran si Nigeria.
Petrolul "light sweet crude", cu livrare in iunie, s-a scumpit cu 16 centi, la 120,16 dolari pe baril, dupa ce a crescut in sedinta de ieri de la New York pana la un nivel record de 120,36 dolari pe baril, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Pretul petrolului Brent, din Marea Nordului, cu livrare in iunie, a crescut cu 20 centi, la 118,19 dolari pe baril, dupa ce a atins un record de 118,58 dolari pe baril.

"Cresterea este sustinuta de catre starea aprovizionarii, piata fiind foarte sensibila la orice intrerupere a livarilor", a declarat Mark Pervan, analist la Australian & New Zealand Bank.

Incertitudinile geopolitice in Iran au contribuit la scumpire, dupa ce al patrulea producator mondial de petrol a anuntat ca nu va lua in calcul ofertele marilor puteri ale lumii, ce doresc sa ii restrictioneze dreptul de a avea arme nucleare.

La aceasta situatia se adauga si atacurile militantilor din Nigeria, al optulea exportator de petrol al lumii, unde Royal Dutch Shell a inchis o parte din capacitatea de productie dupa atacurile militantilor din weekend.

Piata va urmari si raportul saptamanal privind stocurile americane de petrol.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri