Directorul TNK-BP, al treilea grup petrolier din Rusia, Robert Dudles, a fost convocat de Ministerul rus de Interne pentru un interogatoriu in cadrul unei anchete asupra unei fraude fiscale la scara mare, informeaza Financial Times, potrivit NewsIn.
El a fost chemat sa raspunda intrebarilor anchetatorilor miercuri, in calitate de "martor", potrivit cotidianului britanic, care a vorbit despre o convocare in scris a directorului.

Compania TNK-BP nu a confirmat, dar nici nu a dezmintit aceasta informatie.

Robert Dudley se afla in centrul unei lupte intre actionarii britanici - compania petroliera BP - si cei rusi din TNK-BP, acestia din urma cerandu-i demisia. Convocarea la interogatoriu nu poate, in acest context, decat sa duca la intensificarea presiunii, potrivit FT.

Capitalul TNK-BP este divizat in doua parti egale, una apartinand companiei britanice BP, iar cealalta unor miliardari rusi - Viktor Vekselberg, Mihail Fridman si Len Blavatnik - grupati in consortiul Alfa-Access-Renova (AAR). Rusii cer demisia directorului companiei, pe care il acuza de partialitate in gestionarea companiei in beneficiul actionarului britanic BP.

Nucleul conflictului a fost prezentat de ambele parti drept o problema de strategie referitoare la investitiile gupului. Insa zvonurile cu privire la o preluare de catre un grup grup public rus controlat de Kremlin a unei parti a capitalului TNK-BP sunt tot mai frecvente, cea mai evocata varianta fiind cea a unei cumparari de catre Gazprom a uneia dintre cele doua parti, detinand astfel 50% din grup.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri