Statele Unite se vor confrunta in 2008 cu o "accentuare a inflatiei", a avertizat, marti, presedintele Federal Reserve (Fed), Ben Bernanke, care a anuntat o revizuire in sus a estimarilor pentru cresterea economica a SUA din acest an, potrivit AFP.
In contextul turbulentelor de pe pietele financiare, presedintele bancii centrale americane a promis ca "ajutorul dat pietelor financiare sa revina la o functionare mai normala va fi in continuare o prioritate pentru Federal Reserve", scrie AFP.

"In general, o crestere economica sanatoasa depinde de o buna functionare a pietelor financiare", a atras atentia Bernanke, intr-un discurs tinut in fata Congresului american, la cateva zile dupa ce Federal Reserve si Trezoreria SUA au sarit in ajutorul bancilor ipotecare Fannie Mae si Freddie Mac.

Discursul oficialului a fost consacrat situatiei economice si dificultatii de a indeparta riscurile care ameninta din directia cresterii economice si a inflatiei.

Comitetul de politica monetara al Federal Reserve si-a revizuit in sus, pe de alta parte, estimarile pentru cresterea economica din acest an, de la 0,3%-1,2%, in aprilie, la 1%-1,6%, in prezent.

Cifrele se situeaza mult sub nivelul de crestere a economiei americane, a observat Bernanke. Prima economie a lumii va scapa, insa, de la recesiune, potrivit AFP.

In acelasi timp, comitetul de politica monetara al Federal Reserve si-a revizuit in sus estimarile pentru inflatia din 2008, de la 3,1%-3,4%, anterior, la 3,8%-4,2%.

"O responsabilitate importanta a guvernatorilor bancii centrale este sa impiedice o instalare a unui fenomen in care publicul sa se astepte la o crestere si mai mare a preturilor", a observat Bernanke.

Un astfel de fenomen ar influenta salariile si preturile si ar duce la "o accentuare neavenita a inflatiei pe termen lung", a adaugat presedintele Federal Reserve.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri