UniCredit, cea mai mare banca din Italia, va plati 300 de milioane de euro producatorului de produse alimentare Parmalat, pentru a pune capat pretentiilor financiare legate de falimentul companiei italiene, din 2003, conform unei surse citate de Reuters.
Impactul intelegerii asupra celei de-a patra banci ca marime din Europa ar fi "neinsemnat", conform aceleiasi surse, adaugand ca platile se pot face cu cu bani "gheata" sau prin credite. Un purtator de cuvant de la sediul UniCredit din Milano a spus ca intelegerea este pe cale de a fi finalizata, dar a refuzat sa ofere mai multe detalii, informeaza NewsIn.

Cotidianul financiar Il Sole 24 Ore a publicat, vineri, o stire privitoare la cea mai mare companie italiana de lactate ce urmeaza sa incheie o intelegere de 300 de milioane de euro cu UniCredit. Acordul va ridica suma totala primita de Parlamat, in urma unor intelegeri, la 1,844 miliarde de euro.

Parlamat a dat faliment in anul 2003, inregistrand datorii de aproximativ 14 miliarde de euro.

Cotidianul Il Sole mai arata ca actionarii care au inregistrat pierderi in urma falimentului au fost la un pas de semnarea unei intelegeri pentru despagubiri cu bancile Bank of America Corp., Deutsche Bank AG , Morgan Stanley si UBS AG.

Ultimele trei banci vor inapoia investitorilor o suma totala ce se ridica la 10 % din investitia acestora, relateaza cotidianul, in timp ce Bank of America ofera 3 %. In schimbul acestora, investitorii vor renunta la revendicarile impotriva bancilor.

Actiunile companiei Parmalat s-au apreciat cu 2,18 % in timp ce indicele de referinta al bursei italiene, S&P/MIB, a scazut cu 0,27 %. Parmalat a fost restructurata si reinregistrata in 2005.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri