Gigantul petrolier LukOil, al doilea mare producator din Rusia, a raportat o crestere a profitului net trimestrial cu 63,9%, la 4,13 miliarde dolari, sub asteptarile analistilor, informeaza Reuters.
Analistii chestionati de Reuters estimasera anterior un profit net de 4,67 miliarde dolari. In aceeasi perioada a anului trecut, compania inregistrase un profit net de 2,52 miliarde dolari.

Vanzarile companiei, din care gigantul petrolier american ConocoPhillips detine 20%, s-au ridicat la 31,94 miliarde dolari, depasind usor prognoza medie a analistilor, de 31,92 miliarde dolari. Veniturile totale, care includ si o parte din castigurile companiilor afiliate, s-au ridicat la 32,09 miliarde dolari.

Profitul inainte de plata impozitelor, dobanzilor, taxelor, deprecierii si amortizarii (EBITDA) a fost de 6,24 miliarde dolari in aceeasi perioada, sub prognoza analistilor, de 6,93 miliarde dolari, informeaza NewsIn.

LukOil Romania a inregistrat un profit net de 11,9 milioane dolari, in primul semestru din 2008, cu 34% mai mic decat cel din perioada similara a anului trecut. Profitul EBITDA al LukOil Romania a scazut de la 44,3 milioane dolari in primele sase luni din 2007, la 34,7 milioane dolari in semestrul I din 2008.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri