Autoritatile franceze au tinut, ieri, sa asigure investitorii ca banii lor sunt in siguranta, dupa o injectie publica de lichiditate realizata pentru a salva grupul belgiano-francez Dexia.
Dexia va primi 6,4 miliarde euro din partea Belgiei, Frantei, Luxemburgului si a altor actionari cheie, pentru a fi salvata din criza financiara ce s-a extins din sistemul bancar american in Europa.

Decizia Frantei de a sustine banca, un contribuabil important la finantarea autoritatilor locale, a urmat unor discutii de urgenta intre presedintele francez Nicolas Sarkozy si unul dintre membrii consiliului de guvernare a Bancii Centrale Europene (BCE), Christian Noyer.

"Nu exista niciun motiv pentru a ne teme sau pentru a cadea prada panicii", a declarat Noyer intr-un interviu acordat postului de radio RTL.

Rascumpararea Dexia a fost necesara, in ciuda repetatelor asigurari ca bancile franceze sunt mult mai bine plasate pentru a rezista la criza financiara, decat cele americane, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

In urma evenimentelor, directorul executiv, Axel Miller si presedintele Dexia, Pierre Richard, si-au depus demisiile. Consiliul companiei a acceptat aceste demisiile si le-a solicitat sa ramana in functie pana la numirea inlocuitorilor.
Sarkozy a declarat ca statul este gata sa intervina si sa protejeze depozitele din cadrul oricarei banci ce se confrunta cu dificultati, mesaj repetat marti de Noyer.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri