Petrolul s-a scumpit, astazi, dupa ce planul de salvare a sectorului financiar american a fost votat de Senat, insa temerile privind scaderea cererii de petrol persista, arata Reuters.
Aprobarea planului de 700 miliarde dolari, ce trebuie avizat si de Camera Reprezentantilor, a readus speranta in piete, privind depasirea crizei financiare ce a afectat puternic bancile americane.

Petrolul „light sweet crude”, cu livrare in noiembrie, s-a scumpit cu 1,03 dolari, la 99,56 dolari/baril, dupa ce atinsese un maxim de 100,37 dolari/baril, inaintea votului, potrivit NewsIn. Petrolul Brent, tranzactionat pe piata londoneza, s-a scumpit cu 92 de centi, la 96,25 dolari/baril.

Pretul petrolului s-a prabusit de la nivelul de 147 dolari/baril atins in iulie, din cauza semnalelor privind scaderea cererii, in tarile cu o economie puternic industralizata.

Datele oficiale publicate de guvernul SUA au aratat, miercuri, ca rezervele de titei au crescut cu 4,3 milioane barili, saptamana trecuta, dupa ce productia din Golful Mexic a revenit la normal. Aceasta fusese puternic afectata de uraganul Ike
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri