Casa Alba s-a declarat optimista in legatura cu aprobarea de catre Camera Reprezentantilor, asteptata pentru vineri, a planului de salvare a sectorului financiar, in valoare de 700 de miliarde de dolari, dar a precizat ca probabil vor trece cateva saptamani pana la aplicarea lui efectiva.
Aprobarea textului legislativ va deschide calea pentru ca masurile de salvare a sectorului financiar sa fie trimise presedintelui George W. Bush spre promulgare.

"Suntem chiar optimisti si credem ca avem sanse mari pentru un vot de succes, maine (vineri - n.r.)", in Camera, a declarat purtatorul de cuvant al Casei Albe, Tony Fratto, citat de Reuters. El a precizat ca presedintele Bush a sunat circa 36 de membri ai Camerei Reprezentantilor in ultimele doua zile pentru a face lobby si a-i convinge sa voteze in favoarea planului.

Intrebat cat de repede va incepe Trezoreria, dupa aprobarea planului, sa cumpere creditele neperformante ce paralizeaza sistemul financiar, purtatorul de cuvant a spus ca institutia condusa de secretarul Henry Paulson vrea ca aceasta sa se intample cat de repede posibil, dar sarcina nu va fi usoara.

"Vor incerca sa puna in practica o chestie complicata. Cred ca va dura cel putin cateva saptamani", a adaugat Fratto.

Senatul a aprobat miercuri seara o varianta revizuita a planului de 700 de miliarde de dolari, iar soarta acestuia va fi decisa acum de Camera, care initial a respins o prima versiune a pachetului de masuri. Votul in Camera este asteptat pentru vineri.

Senatorii americani, care au adoptat textul legislativ cu o larga majoritate, au trimis reprezentantilor o versiune a planului care cuprinde diverse masuri stimulative suplimentare, relateaza AFP. Legea pentru stabilizare economica de urgenta din 2008 avea doar trei pagini cand a fost prezentata de secretarul Treroreriei, in urma cu zece zile, dar in prezent ea cuprinde nu mai putin de 450 de pagini, fiindu-i adaugate diverse amendamente.

Versiunea aprobata miercuri de Senat adauga circa 150 de miliarde de dolari - constituind facilitati la impozitare si diverse alte ajutoare - celor 700 de miliarde de dolari reprezentand resurse acordate Trezoreriei pentru a stabiliza sistemul financiar.

Principalul amendament consta in ridicarea pragului de garantare de catre stat a depozitelor bancare, de la 100.000 de dolari la 250.000 de dolari, o masura apreciata de democrati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri