Germania ar putea fi obligata sa ia in considerare nationalizarea unor banci, daca se inrautatesc turbulentele de pe pietele internationale, a declarat miercuri ministrul german de finante, Peer Steinbrueck, citat de Reuters.
"Deocamdata, nu vad de ce ar fi nevoie ca guvernul german sa nationalizeze banci, in conditiile in care sectorul bancar a fost suficient de afectat de criza financiara, dar nu la fel de mult ca altele", a declarat Steinbrueck, intr-un interviu acordat cotidianului german Handelsblatt, ce va fi publicat joi.

"Acest lucru ar putea sa se schimbe totusi, pentru ca nesiguranta cu privire la evolutia viitoare a crizei este foarte mare", atrage atentia ministrul german de finante, potrivit NewsIn.

"Acum tine de politicieni sa conlucreze strans cu oficialii sectorului financiar si ai bancilor centrale, ca sa calmeze pietele", a adaugat Peer Steinbrueck.

Oficialul german a respins, in continuare, planuri privind crearea unui pachet de salvare a intregului sector bancar.
La inceputul saptamanii, oficialul german a vorbit despre posibilitatea de a crea o "umbrela" care sa contribuie la protectia bancilor interne, dar guvernul german a precizat intre timp ca nu vrea sa ofere garantii de stat sectorului bancar.

Sectorul bancar german creste, totusi, presiunile asupra guvernului pentru ca acesta sa sustina ideea unui pachet de salvare pentru banci, pe modelul celui din alte tari, cum ar fi Statele Unite si Marea Britanie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri