Bursele americane au deschis sedinta de miercuri in scadere, intr-o piata dominata de temerile privind temperarea cresterii economice, dupa ce un oficial al Federal Reserve a spus ca Statele Unite sunt in recesiune economica.
Indicele Dow Jones a coborat cu 1,50%, la 9.171,69 puncte, iar indicele compozit Nasdaq a scazut cu 1,94%, la 1.744,46 puncte, anunta AFP,citat de NewIn.

Indicele Standard & Poor's 500 a coborat cu 2,43%, sau 24,29 puncte, la 973,72 puncte.
Marti, piata americana de capital terminase sedinta pe rosu, in ciuda masurilor de sustinere a sectorului bancar.

Astfel, indicele Dow Jones a coborat cu 0,82%, Nasdaq a pierdut 54%, iar Standard & Poor's 500 a scazut cu 0,53%.

In lipsa unor noi evolutii "ale crizei financiare, piata revine la un mediu mai normal in care sedinta este dominata de rezultatele companiilor si de indicatori economici", afirma analistul Patrick O'Hare de la Briefing.com.

Din punct de vedere macroeconomic, sefa Federal Reserve din San Francisco, Janet Yellen, a facut o afirmatie dura marti seara, cand a spus ca Statele Unite "par sa fi intrat in recesiune".

Alimentand pesimismul, vanzarile cu amanuntul din Statele Unite au scazut cu 1,2% in septembrie comparativ cu august, mult peste asteptarile analistilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri